Μετάβαση στη συνταγή
Η βασική συνταγή για να φτιάξουμε σπιτική ζύμη σφολιάτας, αρκετά απλή αν και χρονοβόρα η σπιτική αυτή σφολιάτα θα μας ανταμείψει για την υπομονή μας.
Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.τ. γλυκού αλάτι
- 250 γραμμάρια βούτυρο (1 πακέτο)
- επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι στη λακκούβα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε νερό, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου γίνει μία μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. (δεν την πολυζυμώνουμε)
- Σκεπάζουμε την λεκάνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Τοποθετούμε την πλάκα από το βούτυρο όπως είναι κρύο από το ψυγείο, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την πατάμε με τον πλάστη να λεπτύνει σε φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκατοστού.
- Βάζουμε και το βούτυρο στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, βάζουμε το βούτυρο στο κέντρο της και διπλώνουμε την ζύμη πάνω από το βούτυρο.
- Την ξαναανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο και την ξαναδιπλώνουμε στα τρία.
- Την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά την ξαναανοίγουμε και την ξαναδιπλώνουμε.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία: μισή ώρα στο ψυγείο – άνοιγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια – δίπλωμα στα 3, για άλλες 4 φορές τουλάχιστον.
- Η σπιτική σφολιάτα μας είναι έτοιμη, μπορούμε να την βάλουμε στην κατάψυξη ή να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως σύμφωνα με τις οδηγίες της κάθε συνταγής.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μια σκέψη για “Εύκολη σπιτική σφολιάτα (η βασική συνταγή)”
不知道说啥,开心快乐每一天吧!