Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε τυροπιτάρια χωριάτικα τηγανιτά, πολύ γευστικά και θρεπτικά για ένα γρήγορο σνακ
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 200 ml νερό
- 30 ml ξύδι
- 2 κ.τ.γλυκού αλάτι
- 200 γρ. φέτα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- 1 αυγό
- 50 ml γάλα
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και το ξύδι και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς πολύ καλά.
- Όταν η ζύμη μας γίνει μαλακή και σταματήσει να κολλάει την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Τρίβουμε την φέτα και το κεφαλοτύρι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και προσθέτουμε τα τυριά και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. (πρέπει να είναι αρκετά λεπτά τα φύλλα για να ψηθούν καλά και από μέσα)
- Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα να κολλήσουν καλά.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα τυροπιτάρια για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Όταν τα βγάζουμε τα αφήνουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, για να ρουφήξει το λάδι.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2 σκέψεις για “Τυροπιτάρια χωριάτικα”
Πολύ γευστικά τα τυροπιτάρια σου Κατερίνα, αλλά μου βγήκαν λίγο λαδερά, την άλλη φορά θα τα δοκιμάσω με λιγότερο λάδι
Σε ευχαριστώ Αλεξάνδρα για τα καλά σου λόγια, επειδή τα τηγανίζουμε τα τυροπιτάρια, απορροφούν λάδι και στο ψήσιμο, γι’αυτό τα αφήνουμε αρκετή ώρα σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι, αλλά φυσικά μπορείς να τα δοκιμάσεις και με λιγότερο λάδι στη ζύμη.