Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε πολύ εύκολες τηγανίτες με μέλι για το πρωινό μας.
Υλικά
- 2 αυγά
- 3 κ.τ.σούπας ζάχαρη
- 1 και ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- ½ κ.τ.γλυκού αλάτι
- 1 κ.τ. γλυκού βούτυρο
- Για το σερβίρισμα
- Μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρι με το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι.
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
- Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι γεμάτες κουταλιές της σούπας από το χυλό, και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. (δεν προσθέτουμε άλλο βούτυρο στο τηγάνι όταν βάζουμε τις επόμενες τηγανίτες)
- Βάζουμε τις τηγανίτες σε πιάτο, τις γαρνίρουμε με κομματάκια από ξηρούς καρπούς και από φρέσκα φρούτα, τις περιχύνουμε με μέλι, και τις πασπαλίζουμε με κανέλα.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ