Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε χταπόδι λαδολέμονο, πολύ εύκολα και γρήγορα μαγειρεύουμε ένα καταπληκτικό μεζέ.
Άτομα
6
Υλικά
- 1 μεγάλο χταπόδι ή 2 μικρά
- 5 κ.τ.σούπας λάδι
- 1 λεμόνι
- 1 κ.τ.σούπας ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βράζουμε για 30 λεπτά.
- Στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε το χυμό με 3 κ.τ.σούπας από το λάδι και την ρίγανη.
- Αφαιρούμε τα πλοκάμια του χταποδιού και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια μεγέθους 2 εκατοστών περίπου.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.τ.σούπας από το λάδι.
- Ρίχνουμε τα πλοκάμια στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά για 4-5 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα πλοκάμια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
4 σκέψεις για “Χταπόδι λαδολέμονο”
Φαίνεται πολύ εύκολη η συνταγή για το χταπόδι, θα την δοκιμάσω σίγουρα και θα σας πω την γνώμη μου, αλλά να ρωτήσω κάτι, αλάτι δεν βάζετε καθόλου;