Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε φάβα με καρότο, πολύ εύκολη στην παρασκευή της, αλλά πολύ γευστική.
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
ακόμα και για αρχάριους
γεύμα
εορταστικό τραπέζι
νηστίσιμα
ορεκτικά/συνοδευτικά
όσπρια
σνακ
Άτομα
6
Υλικά
- 200 γραμμάρια φάβα
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κ.τ. γλυκού ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
- ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε πολύ καλά τη φάβα, (2-3 φορές με ζεστό νερό) και μετά τη σουρώνουμε.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. (κρατάμε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι για να γαρνίρουμε τη φάβα)
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το ελαιόλαδο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη φάβα, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη φάβα για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
- Μεταφέρουμε την φάβα στο μούλτι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Βάζουμε τη φάβα σε βαθύ πιάτο, ρίχνουμε λίγο πιπέρι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια που κρατήσαμε.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ