Μετάβαση στη συνταγή
Μαγειρεύουμε μια απλή συνταγή για γαρίδες με σάλτσα και ρύζι που θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.
Άτομα
8
Υλικά
- 1/2 κιλό γαρίδες μικρές καθαρισμένες
- 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ.τ.τσαγιού ρύζι καρολίνα
- 2 κ.τ.σούπας λάδι
- 1 κ.τ.γλυκού βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες για 15 λεπτά.
- Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις αλέθουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ελάχιστα (1-2 λεπτά).
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου, ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μείνει μόνο η σάλτσα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 φλυτζάνια τσαγιού από το ζουμί των γαρίδων που είχαμε κρατήσει και το αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις βράσει προσθέτουμε το ρύζι και το βούτυρο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Περιμένουμε να απορροφηθεί όλο το ζουμί (περίπου 15 λεπτά) και μετά κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας για να τραβήξει τους ατμούς.
- Όταν κρυώσει το ρύζι, το βάζουμε σε μια φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Τοποθετούμε στην πιατέλα γύρω από το ρύζι τις γαρίδες με την σάλτσα και σερβίρουμε.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2 σκέψεις για “Γαρίδες με σάλτσα και ρύζι”
πολύ καλές οι γαρίδες, είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές
Σε ευχαριστώ Asteri για το σχόλιό σου, και εμένα αυτή η απλή συνταγή για γαρίδες κοκκινιστές με ρύζι είναι η αγαπημένη μου και την φτιάχνω σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται