Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε καλαμαράκια τηγανιτά και να μείνουν μαλακά και τραγανά
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
ακόμα και για αρχάριους
γεύμα
εορταστικό τραπέζι
νηστίσιμα
ορεκτικά/συνοδευτικά
ψάρια
Άτομα
4
Υλικά
- 500 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα σε ροδέλες
- αλεύρι
- αλάτι
- λεμόνι (το χυμό)
- λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα καλαμαράκια σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν καλά.
- Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Τα αφήνουμε για μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε μια σακούλα τροφίμων βάζουμε αλεύρι και λίγα καλαμαράκια.
- Κλείνουμε την σακούλα και την ανακινούμε ώστε να αλευρωθούν καλά τα καλαμαράκια από όλες τις πλευρές.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να αλευρώσουμε όλα τα καλαμαράκια.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Τινάζουμε το επιπλέον αλεύρι από τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στο τηγάνι (λίγα κάθε φορά).
- Τα τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά (τα γυρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα).
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι.
- Όπως είναι ζεστά τα αλατίζουμε και επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα καλαμαράκια.
- Τα σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με το χυμό λεμονιού.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ