Jump to recipe
Μια απλή συνταγή για να φτιάξουμε αλμυρές κρέπες για σνακ πεντανόστιμες και χορταστικές
Ingredients
- Για τις κρέπες
- 1 και 1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
- 3 αυγά
- 1 και 1/2 κ.τ.σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 και 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
- ελάχιστο αλάτι
- Για την γέμιση
- 150 γρ. κασέρι τριμμένο
- 150 γρ. ζαμπόν σε φέτες
- 4 βραστά αυγά κομμένα σε ροδέλες
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- τυροσαλάτα ή ρώσικη
Instructions
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
- Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι.
- Γέρνουμε το τηγάνι από όλες τις πλευρές να απλωθεί καλά το μίγμα σε όλο το τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά.
- Γυρίζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για αλλά 2-3 λεπτά.
- Την βγάζουμε από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα. (Δεν προσθέτουμε άλλο βούτυρο στο τηγάνι).
- Απλώνουμε στη μισή κρέπα την τυροσαλάτα ή την ρώσικη.
- Στην άλλη μισή ρίχνουμε τριμμένο τυρί, από πάνω ζαμπόν, μετά μερικές ροδέλες αυγό και τέλος ροδέλες ντομάτας.
- Διπλώνουμε την κρέπα στη μέση φέρνοντας το κομμάτι με την σαλάτα πάνω από τις ντομάτες και σερβίρουμε.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ