Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε κανελόνια με κιμά πολύ εύκολα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Άτομα
6
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 30 λεπτά
Υλικά
- 1 πακέτο κανελόνια
- 1 κιλό κιμά
- 1 ποτήρι κρασί άσπρο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 500ml κρέμα γάλακτος
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.τ. σούπας βούτυρο
- 1 κ.τ. σούπας ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την κανέλα, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο ντοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο επί 40 λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Μόλις κατεβάσουμε τον κιμά από την φωτιά ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρέξ.
- Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα να τα καλύψει τελείως. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως.
- Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε να πάει παντού.
- Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2 σκέψεις για “Κανελόνια με κιμά”
από τα αγαπημένα μου φαγητά
με αυτή την απλή συνταγή γίνονται πολύ νόστιμα