Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε μια υπέροχη σπιτική κρέμα καραμελέ, ένα κλασσικό επιδόρπιο ελαφρύ και πολύ γευστικό.
Άτομα
8
Υλικά
- Για την κρέμα
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 700 ml γάλα
- 2 βανίλιες
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- Βούτυρο για τα φορμάκια
- Για την καραμέλα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 ml νερό
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την καραμέλα
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν.
- Ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
- Βουτυρώνουμε ελάχιστα τα φορμάκια, και αδειάζουμε μέσα την καραμέλα.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες.(Δεν το αφήνουμε να βράσει, μόλις κάνει τις πρώτες φουσκάλες το αποσύρουμε από την φωτιά).
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα ζεστό, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα στα φορμάκια πάνω από την καραμέλα.
- Τοποθετούμε τα φορμάκια μέσα σε ένα ταψί και γεμίζουμε το ταψί με ζεστό νερό μέχρι τη μέση από τα φορμάκια περίπου,
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε τα φορμάκια από το φούρνο και αφού κρυώσουν καλά, τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.
- Τα ξεφορμάρουμε γυρίζοντάς τα ανάποδα σε ένα πιάτο και σερβίρουμε
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ