Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε μια πολύ εύκολη κρέμα με γεύση πορτοκάλι, για να την φάμε σαν επιδόρπιο ή να την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε διάφορα άλλα γλυκά.
Άτομα
8
Υλικά
- 600 ml γάλα
- 100 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Στύβουμε το 1½ πορτοκάλι και κόβουμε το άλλο μισό σε φέτες.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Μοιράζουμε την κρέμα πορτοκαλιού σε μπολ, και τα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα.
- Γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ