Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε μαρέγκες πολύ εύκολα. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για διάφορα γλυκίσματα ή να τις φάμε και σκέτες.
Υλικά
- 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια με το μίξερ.
- Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μίγμα καλά.
- Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε την άχνη και µε μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το µίγµα.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε τις μαρέγκες πάνω στη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τις µαρέγκες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100 βαθμούς για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνουν τραγανές.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ