Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε την χορταστική και πολύ γευστική ισπανική ομελέτα με πατάτες (tortilla de patatas), για ένα πλούσιο πρωινό, ή ένα γρήγορο σνακ.
Άτομα
4
Υλικά
- 5 αυγά
- 3 μέτριες πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν (για 10 λεπτά περίπου) και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
- Με μια σπάτουλα, ανασηκώνουμε την ομελέτα και τσεκάρουμε αν ψήθηκε από κάτω, (χρειάζεται 3-4 λεπτά).
- Μόλις ψηθεί την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνουμε άλλα 2-3 λεπτά. (τσεκάρουμε πάλι, ανασηκώνοντάς την με την σπάτουλα).
- Σερβίρουμε κόβοντάς την σε τριγωνικά κομμάτια.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ