Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε μια υπέροχη σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο, χωρίς συντηρητικά.
Υλικά
- 1 κιλό ροδάκινα
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.τ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Εκτέλεση
- Από την προηγούμενη μέρα καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ (μπορούμε να τα τρίψουμε και στον τρίφτη).
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να βγάλουν τους χυμούς τους.
- Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το νερό και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο και ξαφρίζουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
- Όταν λιώσουν τελείως τα ροδάκινα, κατεβάζουμε από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και την μεταφέρουμε σε γυάλινα βαζάκια.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ