Jump to recipe
Με μια απλή συνταγή, φτιάχνουμε ευωδιαστά και πεντανόστιμα μεθυσμένα κουλουράκια με μαυροδάφνη, κατάλληλα και για όσους νηστεύουν.
Cuisine
Ελληνική
Category
απλές συνταγές για όλους
εορταστικό τραπέζι
επιδόρπια/γλυκά
ζύμες
νηστίσιμα
ξηροί καρποί
σνακ
Persons
30
Ingredients
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 160 γραμμάρια λάδι
- 130 γραμμάρια μαυροδάφνη
- 1 κ.τ.γλυκού κανέλα
- 1 κ.τ.γλυκού αλάτι
- 1 κ.τ.γλυκού σόδα
- 1 φλιτζάνι του καφέ καρύδια
- 400 γραμμάρια αλεύρι (περίπου)
Instructions
- Σε ένα ποτήρι βάζουμε την μαυροδάφνη, προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε να διαλυθεί η σόδα.
- Στο γουδί χτυπάμε τα καρύδια να διαλυθούν καλά.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
- Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη, την κανέλα, το αλάτι και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
- Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και λίγο υγρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε την λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Παίρνουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη, τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια, τα διπλώνουμε στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.
- Βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε για 25 λεπτά.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2 σκέψεις για “Μεθυσμένα κουλουράκια”
Πολύ ωραία ήτανε τα μεθυσμένα κουλουράκια μου αρέσανε πάρα πολύ. και θα τα φτιάχνω πολύ συχνά, έχουνε και μαυροδάφνη που μου αρέσει πάρα πολύ, μπράβο, τέλεια.
Σε ευχαριστώ Σοφία για τα καλά σου λόγια, και χαίρομαι που σου άρεσε αυτή η απλή συνταγή για μεθυσμένα κουλουράκια