Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε εξαιρετικά δαχτυλίδια κρεμμυδιού (onion rings), πολύ τραγανά και γευστικά.
Κουζίνα
Αμερικάνικη
Κατηγορία
απλές συνταγές για όλους
γεύμα
εορταστικό τραπέζι
λαχανικά
ορεκτικά/συνοδευτικά
σνακ
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 100 ml γάλα
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- ½ κ.τ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κ.τ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 ml μπύρα
- 3 κ.τ. σούπας κορν φλάουρ
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού.
- Ξεχωρίζουμε τα δαχτυλίδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το γάλα, σκεπάζουμε το μπολ, και τα αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι, το πιπέρι καγιέν και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει το γάλα και στη συνέχεια τα περνάμε από το αλεύρι, να καλυφθούν καλά παντού, και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
- Στο αλεύρι που έχει περισσέψει προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
- Βουτάμε τα δαχτυλίδια στο χυλό και τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα δαχτυλίδια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν, τα αλατίζουμε και σερβίρουμε.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ