Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε υπέροχους, αρωματικούς και πολύ γευστικούς πατατοκεφτέδες με φέτα.
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
ακόμα και για αρχάριους
γεύμα
εορταστικό τραπέζι
ορεκτικά/συνοδευτικά
πάρτυ
πατάτες
σνακ
Άτομα
25
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.τ.σούπας μαϊντανό
- ½ πιπεριά
- 200 γραμμάρια φέτα
- 3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τρίβουμε στο μούλτι μαζί με τον μαϊντανό.
- Τρίβουμε τη φέτα στον τρίφτη.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στη λεκάνη.
- Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι με την πιπεριά και το μαϊντανό, την φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας.
- Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτέδες και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο και περνάμε τους πατατοκεφτέδες από πάνω σιγά να πιάσει η φρυγανιά παντού.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Όταν τους βγάζουμε τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το επιπλέον λάδι.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ