Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή και γρήγορη συνταγή φτιάχνουμε ένα υπέροχο και πολύ εύκολο σνίτσελ κοτόπουλο.
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 κ.τ. γλυκού μουστάρδα
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- 4 αυγά
- αλεύρι
- φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το κάθε στήθος από το κοτόπουλο στον πάγκο και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε στη μέση παράλληλα με τον πάγκο. (μπορούμε να ζητήσουμε από τον χασάπη να μας το κόψει).
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα παντού.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Παίρνουμε ένα - ένα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, να αλευρωθούν παντού, μετά τα βουτάμε στο αυγό και τέλος από την φρυγανιά και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να ρουφήξει το επιπλέον λάδι.
- Στύβουμε λίγο λεμόνι από πάνω τους και σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ