Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε μια αρωματική και πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα.
Υλικά
- Για την ζύμη
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- 4 αυγά
- 250 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Για το σιρόπι
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Φτιάχνουμε την πορτοκαλόπιτα
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα φύλλα κρούστας τα προσθέτουμε στη λεκάνη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή,την περιχύνουμε με το σιρόπι.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ