Μετάβαση στη συνταγή
Μαγειρεύουμε μια απλή συνταγή για σουπιές κοκκινιστές, ένα νηστίσιμο πιάτο πολύ γευστικό και απολαυστικό.
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
απλές συνταγές για όλους
γεύμα
εορταστικό τραπέζι
κυρίως πιάτα
νηστίσιμα
ψάρια
Άτομα
6
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 ml. λάδι
- 200 ml. λευκό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.τ.γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε τις σκελίδες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα πράσινα κοτσανάκια.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις αλέθουμε στο multi.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα να τσιγαριστούν.
- Στη συνέχεια βάζουμε τις σουπιές στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Όταν οι σουπιές πιουν τα υγρά τους, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ