Μια απλή συνταγή για σπιτική πορτοκαλάδα χωρίς συντηρητικά, πολύ γευστική και δροσιστική.
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να τοποθετήσουμε το σιρόπι σε παγοκυψέλες και να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για έως και 6 μήνες. Για να το σερβίρουμε λιώνουμε τα παγάκια σιροπιού σε ¼ ποτηριού ζεστό νερό και συμπληρώνουμε με παγάκια και κρύο νερό ή σόδα.
Υλικά
- 1 κιλό ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 1 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- Φλούδες από 4 πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιού για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Περνάμε το σιρόπι από σουρωτήρι και το τοποθετούμε σε γυάλινα δοχεία.
- Μπορούμε να φυλάξουμε το σιρόπι στο ψυγείο για έως και δύο μήνες.
- Για να σερβίρουμε ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι σε ένα νεροπότηρο και συμπληρώνουμε με παγάκια και κρύο νερό ή σόδα.