Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε πολύ εύκολα τυρί σαγανάκι, ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι μας ή για ένα γρήγορο μεζέ.
Υλικά
- φέτα ή φορμαέλα ή γραβιέρα
- αλεύρι
- ελάχιστη ζάχαρη
- παγωμένο νερό (από το ψυγείο)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τυρί μας σε κομμάτια πάχους 1-1,50 εκατοστού και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, και σε ένα άλλο βάζουμε το παγωμένο νερό. (προαιρετικά βάζουμε και 1-2 παγάκια)
- Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
- Βουτάμε στο παγωμένο νερό τα κομμάτια του τυριού και μετά τα αλευρώνουμε καλά.
- Βάζουμε τα κομμάτια του τυριού στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε το σαγανάκι με μια σπάτουλα, το στραγγίζουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί, στάζουμε από πάνω λίγες σταγόνες λεμόνι και το σερβίρουμε ζεστό.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ