Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή, φτιάχνουμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα μοσχοβολήσει όλο τα σπίτι.
Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 20 ml γάλα
- 1 αυγό
- ½ κ.τ.γλυκού κανέλα
- ¼ κ.τ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- ¼ κ.τ.γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- ¼ κ.τ.γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε την λεκάνη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη για 30 λεπτά.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4-5 χιλιοστών και με κουπ-πατ κόβουμε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψιά που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. (Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι ακόμα λίγο μαλακά γιατί θα σκληρύνουν κι’άλλο όταν κρυώσουν).
- Με μια οδοντογλυφίδα τους κάνουμε σχέδια όσο είναι ακόμα ζεστά και μαλακά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ