Jump to recipe
Μπαρμπούνια τηγανιτά με σάλτσα, μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξουμε τα ψάρια μας εύκολα και γρήγορα.
Ingredients
- 1 κιλό μπαρμπούνια
- 2 λεμόνια
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 φλ.τ.καφέ ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.τ.γλυκού ζάχαρη
- αλεύρι
- λάδι για το τηγάνι
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζουμε καλά τα μπαρμπούνια και τα πλένουμε.
- Στύβουμε τα λεμόνια και με το χυμό περιχύνουμε τα μπαρμπούνια και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει.
- Αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε τα μπαρμπούνια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Παίρνουμε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι από το τηγάνι που τηγανίσαμε τα μπαρμπούνια και πετάμε το υπόλοιπο.
- Σουρώνουμε το λάδι πάλι μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε 1 κ.τ.σούπας αλεύρι.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι για 2-3 λεπτά να καβουρδιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα σκόρδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Τοποθετούμε τα μπαρμπούνια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ