Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε ένα ευωδιαστό και πεντανόστιμο πιλάφι με δαμάσκηνα και βερίκοκα, τέλειο συνοδευτικό για ένα γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- 2 κούπες ρύζι για πιλάφι
- 4 κούπες νερό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
- 250 γραμμάρια βερίκοκα αποξηραμένα
- 1 κούπα μαυροδάφνη
- κανέλα
- 3 κ.τ.σούπας βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και διαλύουμε το ζωμό κοτόπουλου.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές από το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Βάζουμε και το ρύζι και το ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.
- Προσθέτουμε το ζωμό, όπως είναι ζεστός, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει, μέχρι να πιει τα υγρά και να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι της.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν.
- Προσθέτουμε την μαυροδάφνη και την κανέλα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το πιλάφι και γαρνίρουμε με τα φρούτα.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ