Μετάβαση στη συνταγή
Μία απλή συνταγή για να φτιάξουμε πολύ γευστικές κοτομπουκιές με μπέικον και τυρί, και παρόλο που τις ψήνουμε στο φούρνο είναι το ίδιο νόστιμες σαν να τις έχουμε τηγανίσει.
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
απλές συνταγές για όλους
εορταστικό τραπέζι
κοτόπουλο
ορεκτικά/συνοδευτικά
πάρτυ
σνακ
Άτομα
20
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- 100 γρ. μπέικον
- 150 γρ. κασέρι
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κοτόπουλο για μισή ώρα περίπου.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεψαχνίζουμε και με τα χέρια το σκίζουμε σε λεπτές ίνες.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το μπέικον και τρίβουμε το κασέρι.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί εκτός από την φρυγανιά.
- Πλάθουμε μπαλάκια από το μίγμα και τα περνάμε από την φρυγανιά.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις κοτομπουκιές.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
- (Αν θέλουμε μπορούμε να τις τηγανίσουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, αντί να τις ψήσουμε στο φούρνο)
- Μπορούμε να τις σερβίρουμε με ένα απλό ντιπ που αποτελείται από 1 κ.τ.σ. γιαούρτι, 1 κ.τ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.τ.γ. κέτσαπ, 1 κ.τ.γ. χυμό λεμονιού.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ