Μετάβαση στη συνταγή
Μελιτζάνες στο φούρνο με πολύ πλούσια γεύση, μια συνταγή γεμάτη με αρώματα και χρώματα
Υλικά
- 6 μελιτζάνες
- 2 ντομάτες
- 1 πιπεριά
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 300 γρ. κασέρι
- 100 γρ. ζαμπόν
- 300 γρ. φέτα
- 1 κ.τ.σούπας βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες, τις αλατίζουμε, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Τις αφήνουμε αρκετές ώρες (καλό είναι να τις αφήσουμε από το προηγούμενο βράδυ).
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες (1-2 λεπτά από κάθε πλευρά).
- Όταν τις βγάζουμε, τις αφήνουμε σε μια πιατέλα που έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.
- Τρίβουμε το κασέρι και τη φέτα, κόβουμε το ζαμπόν σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τα σπόρια και τις αλέθουμε στο multi, προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας.
- Αλείφουμε ένα πυρέξ με το βούτυρο και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες στριμωχτά, να μην αφήσουν κενά.
- Ρίχνουμε από πάνω το μισό κασέρι και απλώνουμε το ζαμπόν.
- Στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, προσθέτουμε τις πιπεριές και την φέτα και περιχύνουμε με την ντομάτα.
- Σκεπάζουμε καλά το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
4 σκέψεις για “Μελιτζάνες στο φούρνο”
Πολύ νόστιμες ήταν οι μελιτζάνες σουφλέ, λίγο λαδερές μου βγήκαν μόνο, γιατί αντί για βούτυρο έβαλα λάδι στο ταψί και το φοβήθηκα και έβαλα λίγο λαδάκι παραπάνω, αλλά ήταν γευστικότατες και τις απολαύσαμε όλοι
Σε ευχαριστώ atou343 για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σας άρεσαν, είναι μια συνταγή που την κάνω κάθε φορά που έχω καλεσμένους και όλοι μένουν ευχαριστημένοι