Μετάβαση στη συνταγή
Η κλασσική συνταγή για να φτιάξουμε φιλετάκια κοτόπουλο τηγανιτά, πεντανόστιμα και πάντα αγαπητά από τα παιδιά
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
απλές συνταγές για όλους
γεύμα
κοτόπουλο
κυρίως πιάτα
ορεκτικά/συνοδευτικά
πάρτυ
σνακ
Άτομα
4
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 10 φρυγανιές
- 50 γρ. κεφαλοτύρι
- 50 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 50 ml μπύρα
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Στο μούλτι τρίβουμε την φρυγανιά και το κεφαλοτύρι και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο χτυπάμε το αυγό με την μπύρα.
- Περνάμε ένα-ένα τα κομμάτια από το κοτόπουλο πρώτα από το αυγό και μετά από την φρυγανιά, γυρίζοντάς τα να καλυφτούν παντού.
- Σε ένα τηγάνι, βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί (περίπου 2 δάχτυλα, ώστε το κοτόπουλο να βυθίζετε αρκετά μέσα στο λάδι).
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι και ψήνουμε 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2 σκέψεις για “Κοτόπουλο πανέ”
Πολύ νόστιμο το κοτόπουλο με την μπύρα
Γεια σου stella, η μπύρα δίνει πραγματικά μια ιδιαίτερη γεύση στο κοτόπουλο