Μετάβαση στη συνταγή
Φτιάχνουμε μια υπέροχη συνταγή για απλά μελομακάρονα, νόστιμα και ευωδιαστά που όλοι θα λατρέψουν.
Υλικά
- 250 ml καλαμποκέλαιο
- 250 ml ελαιόλαδο
- 50 ml κονιάκ
- 150 ml χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.τ.γλυκού σόδα μαγειρικής
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.τ.γλυκού γαρίφαλλο
- 2 κ.τ.γλυκού κανέλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 900 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.τ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 ml νερό
- 400 γραμμάρια μέλι
- 1 λεμόνι
- 200 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το καλαμποκέλαιο, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο – λίγο συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Παίρνουμε μπαλάκια από τη ζύμη και πλάθουμε τα μελομακάρονα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά και τοποθετούμε τα μελομακάρονα
- Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφριά τα μελομακάρονα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και περιμένουμε να πάρουν βράση, τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα να βράσουν και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι και τα γυρνάμε να ρουφήξουν σιρόπι παντού.
- Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το καρύδι.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ