Μετάβαση στη συνταγή
Ολόφρεσκο ψωμί κάθε μέρα, με τη βοήθεια του αρτοπαρασκευαστή. Μοσχοβολάει όλο το σπίτι με το άρωμα του φρεσκοψημένου, σπιτικού ψωμιού
24/01/2016
προς Στρατσιατέλα
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
ακόμα και για αρχάριους
γεύμα
εορταστικό τραπέζι
ζύμες
ορεκτικά/συνοδευτικά
πάρτυ
πρωινό
σνακ
Άτομα
1

Υλικά
- 360 ml νερό
- 25 ml γάλα
- 25 ml λάδι
- 25 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. αλάτι
- 680 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
- Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
- Αλείφουμε τον αναδευτήρα και τον πάτο του κάδου του αρτοπαρασκευαστή με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται: Νερό, γάλα, λάδι, ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι και τελευταία την μαγιά. (κάνουμε μια τρύπα με το δάχτυλο στο αλεύρι και ρίχνουμε την μαγιά μέσα για να μην έρθει σε επαφή με τα υγρά υλικά ή το αλάτι)
- Τοποθετούμε τον κάδο στον αρτοπαρασκευαστή.
- Επιλέγουμε το χρώμα της κόρας που θέλουμε.
- Στο μέγεθος επιλέγουμε το 1 κιλό και στο πρόγραμμα το βασικό (συνήθως είναι το 1).
- Πατάμε έναρξη και περιμένουμε περίπου 3 ώρες να απολαύσουμε φρεσκοψημένο ψωμί.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ