Jump to recipe
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε εύκολα τα ρεβύθια, μαλακά και πολύ γευστικά, ενώ χυλώνουν πολύ ωραία.
Ingredients
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι
- 1 λεμόνι
- 1 κ.τ.σούπας αλεύρι
- 1 φλ.τ.καφέ λάδι
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε σε μια χύτρα με νερό από το προηγούμενο βράδυ.
- Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε νερό στην χύτρα να καλύψει τα ρεβύθια (χωρίς να τα ξεπλύνουμε) και την βάζουμε να βράσει για 20 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε στη χύτρα όλα τα υλικά, το κρεμμύδι, το λάδι, το λεμόνι, το αλεύρι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε για άλλα 15 λεπτά με ανοιχτή τη χύτρα, ανακατεύοντας αραιά.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2 σκέψεις για “Εύκολα ρεβύθια”
Απλή και καλή η συνταγή για ρεβύθια, ευχαριστώ.
Καλημέρα aarg, ευχαριστούμε για το σχόλίό σου, είναι όντως η απλή συνταγή για ρεβύθια