Μετάβαση στη συνταγή
Φτιάχνουμε χαλβά με σιμιγδάλι με μια πολύ απλή συνταγή, πολύ γρήγορα με καταπληκτικό αποτέλεσμα
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
Ανάλογα με την δυσκολία παρασκευής
απλές συνταγές για όλους
εορταστικό τραπέζι
επιδόρπια/γλυκά
νηστίσιμα
Άτομα
15
Υλικά
- 1 φλ.τ. τσαγιού λάδι
- 2 φλ.τ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
- 3 φλ.τ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλ.τ. τσαγιού νερό
- 1 φλ.τ. καφέ αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει το σιμιγδάλι.
- Αφού καβουρδιστεί καλά, προσθέτουμε τη λιωμένη ζάχαρη (βγάζουμε την κανέλα), και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσει να κοχλάζει.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε ελαφρά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα και τον αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει καλά.
- Αναποδογυρίζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ