Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε ένα πολύ δροσιστικό και ελαφρύ επιδόρπιο, το ζελέ φράουλας δένει με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και τα κομματάκια φράουλας δίνουν μια ξεχωριστή αίσθηση στον ουρανίσκο.
Ingredients
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
- 2 ποτήρια νερό
- 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος (125 ml.)
- 2 κ.τ.σούπας ζάχαρη άχνη
- 8 φράουλες
Instructions
- Βράζουμε το ένα ποτήρι από το νερό, το ρίχνουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε σε αυτό το ζελέ.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το ζελέ στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και ψιλοκόβουμε τις μισές, ενώ τις άλλες μισές τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 για να στολίσουμε το γλυκό.
- Βγάζουμε το ζελέ από την κατάψυξη, ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αφήνουμε το γλυκό για 1-2 ώρες στο ψυγείο να πήξει καλά και το στολίζουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.
2 σκέψεις για “Γιαουρτοζελέ φράουλα”
μπράβο, μου άρεσε πάρα πολύ, είναι ελαφρύ και πολύ δροσιστικό, μπορώ να το κάνω και με ζελέ ανανά;
Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή για το γιαουρτοζελέ φράουλα stellat, φυσικά μπορείς να το κάνεις με ότι ζελέ θέλεις, ανανά, κεράσι, μπανάνα…