Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε πολύ γρήγορα και εύκολα, υπέροχους, νηστίσιμους και πολύ αρωματικούς και γευστικούς ντοματοκεφτέδες.
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
ακόμα και για αρχάριους
γεύμα
εορταστικό τραπέζι
λαχανικά
νηστίσιμα
ορεκτικά/συνοδευτικά
σνακ
Άτομα
20
Υλικά
- 500 γραμμάρια ντομάτες
- 200 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κρεμμύδια
- ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 2 κ.τ. σούπας δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το δυόσμο και τα προσθέτουμε στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο - λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με δύο κουτάλια κάνουμε μπαλάκια από το μίγμα και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρουμε τους ντοματοκεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ