Μετάβαση στη συνταγή
Αρωματική και λαχταριστή πίτα με διάφορα χόρτα, μια απλή συνταγή για να φτιάξετε πολύ εύκολα μια πεντανόστιμη χορτόπιτα.
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
απλές συνταγές για σεφ
εορταστικό τραπέζι
ζύμες
λαχανικά
ορεκτικά/συνοδευτικά
πάρτυ
σνακ
Άτομα
15
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 250 γρ. σπανάκι
- 1 πράσο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ματσάκια άγρια χόρτα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2 αυγά
- 100 ml. γάλα
- 250 γρ. φέτα
- δυόσμο
- πιπέρι
- 2 κ.τ.σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Πλένουμε πολύ καλά τα άγρια χόρτα και τα κόβουμε (δεν τα θέλουμε πολύ ψιλοκομμένα).
- Πλένουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα άγρια χόρτα και το σπανάκι, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σιγοβράσουν.
- Πλένουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και τα ψιλοκόβουμε.
- Ξεχωρίζουμε τον κρόκο από το ένα αυγό, τον κρατάμε χωριστά και χτυπάμε το ασπράδι μαζί με το άλλο αυγό, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Θρυμματίζουμε την φέτα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, τα αυγά με το γάλα, την φέτα και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε το ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά του ταψιού.
- Αδειάζουμε την γέμιση πάνω στο φύλλο και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε το άλλο φύλλο από πάνω και ενώνουμε τις άκρες των φύλλων με το χέρι.
- Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε το φύλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (στην κάτω σχάρα).
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2 σκέψεις για “Χορτόπιτα”
υπέροχη πίτα και πολύ εύκολη
ναι είναι πολύ απλή και εύκολη αυτή η χορτόπιτα και γίνεται νοστιμότατη